Lirik Berdua Bersatu - Forteen | lirikdotbiz

Lirik Berdua Bersatu - Forteen

6:14:00 PM
Kenapa cinta kita
Selalu saja diduga
Bagai ada tak merestu
Kita berdua bersatu

Atau mungkin kau dan aku
Ditakdir untuk berpisah
Walaupun melawan arus
Kita berdua bersatu

Seringkaliku mendengar
Patah tumbuh hilang berganti
Tetapiku tidak mahu
Cinta selain darimu

Jika denganmu salah
Kutak mahu yang benar
Jika denganmu rebah biarlah kutercalar
Walau dilanda badai
Kusanggup kerna ku mahu
Kita berdua bersatu

Jika denganmu kabur
Kutak mahu yang jelas
Jika denganmu hanyut
Biarlah aku lemas
Walau dilanda ribut
Kusanggup kerna ku mahu
Kita berdua bersatu

35 Responses to "Lirik Berdua Bersatu - Forteen"

  1. dedicate this song to my beloved ones

    ReplyDelete
  2. lagu ni untuk zarif :) my syggggg papa selamanya :) ) papa , ma syg papa selamanya :)

    ReplyDelete
  3. Really love this song..

    ReplyDelete
  4. sedih plak dengar lagu ni

    ReplyDelete
  5. wah wah wah !!! bez gilok lagu nie

    ReplyDelete
  6. ada salah sikit lirik tu

    ReplyDelete
  7. kat mana slh ye?boleh btl?hehe

    ReplyDelete
  8. best dgr lagu ni.. :)

    ReplyDelete
  9. LIRIK SALAH SIKIT..

    Kusanggup kerna kumampu (mahu)

    ReplyDelete
  10. lagu nie memang best,,,,,i love forteen<3
    beacause all of them is hensome and cute,,,,speacilly ariz lufias,izzue islam is so cute,,,,2 org 2 plak hensem.....hehehehe...

    ReplyDelete
  11. best giler lagu nieee.,,,,ahli kumpulan nie pun handsome

    ReplyDelete
  12. best best best best lagi best...lagu nie mmg kena ng jiwa pencinta...syok terbaik~~~!!

    ReplyDelete
  13. besss lagu nie .. laki ni betol2 nk kat pompoan nie :)

    ReplyDelete
  14. best giler lagu nih..layannnn..just 4 my dear hubby!<3

    ReplyDelete
  15. lgu nie bezt gilerr!!! lgu nie di tujukn utk orng yg ku syg...

    ReplyDelete
  16. nuurl aini bt mohd sidekOctober 13, 2011 at 6:11 PM

    mmg best kot...kne ng jwe rmje....touching woooo.........

    ReplyDelete
  17. sdp gler lgu nih. . <3

    ReplyDelete
  18. apsal plak lgu ni mcm gay??????mcm hilng akal je sape yg ckp tuh..

    ReplyDelete
  19. noor syamime haslienda mohamedOctober 20, 2011 at 9:14 PM

    lagu nie mmg cdap d dgar....
    bg yg tlah putus cinta...lagu nie mmg sesuai utk korg....
    ia mngingt kn ktew ttg ksah lalu ktew dgn c dyew....
    sy pn kdg2...emo gak dgar lagu nie.....
    xcyew cbew dgar ea....(n_n)
    kau aku BERDUA BERSATU

    ReplyDelete
  20. noor syamime haslienda mohamedOctober 20, 2011 at 9:17 PM

    ermmmm......
    btol3....
    hehehehe
    sy pn skew gak dgar lagu nie....bezzz beb...
    huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  21. untung ar ada orang sayang..

    ReplyDelete
  22. love this song......!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  23. lagu mmg best sbb mcm lagu ayat ayat cinta jugak...bgi yg tlh putus cinta pulak....klu la leh masuk lagu ni..
    cantik la...
    leh wat org putus cinta klu lagu ni...
    mcm best...
    sye dh la ade boyfriend... <3 :-) :-(
    hensem,ketot cayalh beb...
    tpi die lagi suke girlfriend laen..

    ReplyDelete
  24. saya x saka lagu niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..macam puisi daaaaaaaaa

    ReplyDelete
  25. orang yang komen pon..taw suka ja....x menghayati lagu langsung..........

    ReplyDelete
  26. weird... saya pun rasa mcm ni lagu gay. ingatkan sy sorg je rasa camtu...
    mybe perasaan je, tapi emmm.... lirik lagu ni seolah2 lagu dari laki kpd sorg laki.
    hahaaa...
    tak kisah pun sebenarnya...

    ReplyDelete
  27. sepatutnya ku mampu tp lirik tu tulis ku mahu

    ReplyDelete
  28. sepatutnya ku mahu tp lirik tu tulis ku mampu,tp lirik dlm vc la bkn yg kt ats ni..

    ReplyDelete
  29. gay kat mne nye lagu ni??? xde punnnnn

    ReplyDelete
  30. Touchingnyee...tharu.tens hubby give me this meaningful song.

    ReplyDelete
  31. td terbaca kat akbar yang edry mcm kesal dikatakan lagu ni ada yang mendakwa lagu utk percintaan songsong. Say pun try la serach lirik lagu ni and terjumpa blog ni. Apabila diamati liriknya ada la beberapa bait yang mcm menunjukkan lirik ni utk percintaan songsang:

    1) Walaupun melawan Arus - pada saya ia boleh membawa maksud diluar norma iaitu dalam segi percintaan merujuk kepada cinta sejenis. Mungkin bait lirik ini yang menunjukkan perkara itu. Tapi kita tak tahu maksud sebenar pencipta lirik. Mungkin juga bermaksud percintaan antara dua darjat. Who know kan..

    2) Jika denganmu salah, kutak mahu yang benar - Boleh jadi juga merujuk kpd percintaan songsang. Sbb kalau lelaki dengan wanita mana ada salahnya kan. hehe.. tapi mcm sy ckp td mungkin percintaan antara dua darjat ataupun percintaan yang tidak direstui.

    sekadar pandangan sy sebagai salah seorang pencinta sastera melayu.. hehee

    ReplyDelete


:) :( hihi :-) :D =D :-d ;( ;-( @-) :P :o -_- (o) :p :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ $-) (y) (f) x-) (k) (h) cheer lol rock angry @@ :ng pin poop :* :v 100

Next article Next Post
Previous article Previous Post
Disclaimer: All materials (lyrics, pictures and videos) are owned and copyright by their respective holders. Provided for educational purposes and personal use only, Please support music & entertainment industries and buy original CD and movies. If you are owner of the copyright or any sources in this blog, please contact admin to remove the lyric within 3 days.-Most of the lyrics derived from youtube, dailymotion and vimeo, I reproduce/type the lyrics on youtube/dailymotion/vimeo video to website & 1 more Please Noted mostly fansubs no official lyrics. - Note: If supposed there have mistakes on lyrics, can make correction at the comment section/fb.